En vacker dag i juni cyklar en fjortonårig flicka hemifrån, uppfylld av liv och lust. Morgonen efter hittar man hennes sommarklänning intill den gamla kvarndammens mörka vatten, prydligt hopvikt i den grova sanden. Men flickan är spårlöst försvunnen. Tjugo år senare sätter sig sex män i sina kanoter och paddlar iväg mot den helg som för en av dem skall bli den sista. Hans kropp hittas bakom en lada, tvåhundra meter från kvarndammen.

 

Kriminalinspektör Andreas Johansson undersöker fallet med den döda mannen och borde fokusera på det, men när han träffar den kvinna som i tjugo år undrat vad som hände med hennes dotter kan han inte värja sig.

 

Journalisten Carina Lindqvist får ett försprång på resten av mass-mediesverige då hon från sin mammas balkong ser polisbilarna på andra sidan sjön. En av de misstänkta männen väcker minnen från hennes förflutna. En tid hon gjort allt för att glömma.

 

Gamla tiders skuld är en klassisk pusseldeckare där ledtrådarna serveras med jämna mellanrum och skapar en kapplöpning mellan utredningen och läsaren.

 

Boken går att köpa där du brukar köpa böcker:

GAMLA TIDERS SKULD

Följ mig gärna på facebook (@ForfattareAndersWinckler)

www.facebook.com/ForfattareAndersWinckler/

Maila mig: anders.winckler(at)kubos.se

RECENSIONER

Villivonkansbooks

Gamla tiders skuld är författarens debutroman. En debut som jag blir imponerad av! Språket är rakt och direkt, handlingen är intressant redan från första sidan. Sakta och finstämt byggs spänningen upp, när Carina tyckte sig höra spöken i det gamla huset, blev jag rädd på riktigt. Den kusliga känslan i mörkret fångade författaren perfekt. Saken gjorde det inte bättre av att det var mörkt ute och vårt gamla hus knäpper i vinden.... Trots att boken har ett imponerande sidantal (539 s) så var den aldrig seg eller långsam. Jag gillar att boken inte har så grova och detaljerade mord, som känns vanligt annars. Karaktärerna känns nya och intressanta att följa och ledtrådarna till lösningen kommer med jämna mellanrum, som det ska vara i en klassisk pusseldeckare. En riktigt vass bladvändardebut att läsa en mörk höstkväll vid brasan!

Blir fullpott 🐴🐴🐴🐴🐴 i betyg 👌 Tack 🙏

 

Jennies boklista

Spännande, gripande & skickligt skriven!

Betyg: 4 av 5.

 

Binasbooks

Gamla tiders skuld är Anders Wincklers debutroman och jag måste säga att jag är mäkta imponerad, vilken debutroman! Inte bara längden på den, vilket jag inte tycker ska avskräcka läsare då den inte alls känns så lång då man läser den. Den har ett flyt i texten och den känns inte lång vid något skede. Möjligen är det ända negativa jag har att säga om boken att den inte är den smidigaste att läsa innan man somnar.

Men även innehållet. Det här är en genomtänkt och finurlig pusseldeckare med fötterna på jorden. Och det uppskattar jag verkligen. Vardagligheten är det som gör den här boken så bra. Den svävar inte iväg med alltför groteska eller chockerande händelser utan är trovärdig och den känns verklig.

Nutid blandas med dåtid med smidiga övergångar och på ett naturligt sätt. Gamla tiders skuld är skickligt skriven och man har en sådan där molande och krypande känsla imagen då man läser avsnitten från förr, en känsla av att något kommer att gå så illa.

Jag kan varmt rekommendera den här boken både för deckarälskare, men även för de som vanligtvis inte läser deckare. Jag tror att även de, som jag, kan uppskatta den här romanen. En klar bladvändare för alla läsare!

 

Livshunger

Gamla tiders skuld är en mastig, välskriven traditionell deckare, som utspelar sig i trakterna kring Jönköping. En kriminalkommissarie från Partille, som råkar vara på semester i trakten med sin familj, slår sig högst ofrivilligt samman med en journalist från Stockholm för att ta reda på vad som hände med en 14-åring som försvann för tjugo år sedan. Intrigen är spännande, men det är i tonårsskildringarna som boken verkligen bränner till och glimrar av liv.

 

Emmas krypin

Recension: Gamla tider skuld påminner mig om hur man skrev deckare förr. Deckare idag innehåller ofta mycket blod och våldsamma scener och Gamla tider skuld tycker jag lägger fokuset på själv polisarbetet och att hitta mördaren. Sen är det ingen myshistoria. Det här med att besöka hemsökta hus mitt i natten lyckades skrämma livet ur mig. En imponerande välskriven debut! Sammanlagt får boken 4 av 5.

 

Bokmalin

Vilken fantastisk bok! Det är svårt att förstå att Gamla tiders skuld är Anders Wincklers debut då den är så skickligt skriven. Trots sina dryga 500 sidor är boken en bladvändare och jag kommer på mig själv att helt försvinna in i berättelsen. Boken är en klassisk pusseldeckare med mord, gamla hemligheter, skuld, vänskap och redigt polisarbete. Det kan faktiskt inte bli mycket bättre än så här! Jag ser fram emot att läsa mer av Anders Winckler, vilken stjärna!

 

 

SMAKPROV

Läs gärna några smakprov ur boken:

 

Första 62 sidorna